Olej kokosowy rafinowany
Olej kokosowy rafinowany – Olej uzyskiwany z miąższu orzechów kokosowych. Charakteryzuje się dużą odpornością na utlenianie w wysokich temperaturach. W temperaturze pokojowej jest bezbarwną cieczą bez wyraźnego zapachu i smaku. Świetnie nadaje się do smażenia i gotowania, także jako surowiec do produkcji margaryn, tłuszczów do produktów spożywczych oraz tłuszczów do kosmetyków.
Kraj pochodzenia: Unia Europejska
Zastosowanie:
- w przemyśle spożywczym: do smażenia, wyrobu ciast, do produkcji czekolady i margaryny
- w przemyśle chemicznym: m.in. do wyrobu świec, apretury włókienniczej, otrzymywania alkoholi i kwasów tłuszczowych
- w przemyśle kosmetycznym:
– jako czysty olej do ciała lub do masażu
– jako dodatek do kosmetyków przy bardzo suchej i pękającej skórze
– przeznaczony również dla dojrzałej, uszkodzonej przez słońce skóry, przy neurodermitis
– stosowany w preparatach do pielęgnacji suchych i zniszczonych włosów. - Olej kokosowy ma działanie “chłodzące” i uspokajające
Firma ZADORUS powstała
w styczniu 2007 r.
Jesteśmy specjalistami w takich surowcach jak woski: sojowe, palmowe , rzepakowe, wosk ryżowy oraz oleje kokosowe, gdzie obrót tymi produktami odbywa się zarówno na rynku krajowym jak i zagranicznym.